Palikoiden Suomi -näyttely Vaasan pääkirjaston vitriineissä 4.1-28.1.2022

”Palikoiden Suomi” on näyttely, joka kuvaa suomalaista luontoa, kulttuuria ja sielunmaisemaa Lego-palikoiden avulla. Teoksista suurin osa pohjautuu erilaisiin liikennevälineisiin, mutta mukana on myös paloja suomalaisesta luonnosta ja kulttuurista, kuten jääkiekon MM95-kisakatsomoa kuvaava teos.

Näyttelyn teoksiin kuuluvat muun muassa Logset-metsäkone ja Scania-täysperävaunuyhdistelmä. Logset on teoksista teknisesti monimutkaisin. Scania puolestaan on nähnyt paljon maailmaa, ja sitä onkin käyty valokuvaamassa aina Lappia myöten. Tähän yhdistelmäajoneuvoon on myös suunniteltu asianmukaiset teippaukset ja mainokset. Teoksissa on käytetty vain alkuperäisiä Lego-osia.

Näyttelyn takana on 17-vuotias vaasalainen lukiossa opiskeleva Jere Keski-Hannula.

“Legoja olen harrastanut niin kauan kuin muistan. Uudelle asteelle harrastaminen nousi pari vuotta sitten, kun aloin vaatia teoksiltani enemmän ja lähes kaikille alkoi löytyä jokin esikuva”, Keski-Hannula kertoo.

“Rakennuspöydän ääreen minut vetää päivästä toiseen se tunne, kun kokee onnistuneensa, oivaltaa jotain uutta tai huomaa kehittyneensä. Suunnittelussa en käytä tietokonetta, koska koen sen turhauttavana. Mielestäni paras lopputulos syntyy epäonnistumisien kautta, joten siirryn heti rakentamaan. Toisinaan saatan hahmotella jotain paperille, mutta kuten luovaan työhön kuuluu, suunnitelmat elävät ja niin sen kuuluukin minusta olla. Jokainen voi olla Lego-harrastaja niin halutessaan!”

Jere Keski-Hannulan näyttely ”Palikoiden Suomi” Vaasan pääkirjaston vitriineissä 4.1-28.1.2022

Jätä kommentti